Recept Week 4 - 23 november 2015: Slaatje met gebakken kippenreepjes - Winters erwtensoepje - Vogelnestjes met tomatensaus
Slaatje met gebakken kippenreepjes
Benodigdheden voor 8 personen
- 3 kippenfilets
- Parmezaan kaas
- Gemengde salade
- Pijnboompitten
- Mayonaise
- Yoghurt
- Cayennepeper
- Honing
Bereiding:
- Snij de kippenfilets in reepjes.
- Bak de fijngesneden ajuin aan in boter en voeg de reepjes toe bak mooi bruin en overgiet met honing.
- Maak een vinaigrette met mayonaise en yoghurt en cayennepeper.
- Schik de gemengde salade op een bord en leg er de gebakken kippenreepje op werk af met geroosterde pijnboompitten en dunne schillen parmezaankaas en overgiet de salade met een scheutje vinaigrette.
Winters erwtensoepje
Benodigdheden voor 4 personen
- Prei
- Ajuin
- Spliterwten
- Bouillon (1l per 4 personen)
- Eventueel een blok gerookt spek
Garnituur:
- Gerookt spek of hespblokjes of broodkorstjes
Bereiding:
- Week de spliterwten een dag/nacht op voorhand
- Wassen en snijden van de groenten
- Stoof de groenten aan in boter
- Bouillon bijvoegen alsook de geweekte spliterwten(eerst afspoelen)
- Alles laten gaar koken en daarna mixen
- De garnituren aanbakken
- En na het mixen aan de soep toevoegen
Vogelnestjes met tomatensaus
Benodigdheden
- Gehakt ongeveer 150gr/man
- Eieren
- Tomatenpuree
- Pot tomatenblokjes
- Bouillon
- Champignons
- Paneermeel
- Uien en eventueel wortelen
- Aardappelen
Bereiding:
- Roux maken: 40gr boter laten smelten en 50gr bloem toevoegen goed roeren en eventjes laten drogen op vuur
- Kook de eieren en koel ze onmiddellijk met koud water
- Meng het gehakt met paneermeel en ei , afsmaken met peper en zout
- Breng het gehakt aan rond het hard gekookt ei
- Snij de uien fijn en stoof ze aan samen met de tomatenpuree
- Voeg de tomatensaus met blokjes toe
- Voeg de nodige hoeveelheid bouillon toe(hangt af van het aantal personen)en ook de gesneden champignons ,laat gaar koken
- Wanneer de saus gaar is deze binden met roux of maizena indien nodig
- Bak de gehaktballen rustig aan en laat ze verder garen in de saus Kook de aardappelen gaar en pureer ze , afsmaken met pezomus