Logo DeRodeStoof

Recept Week 3 - 11 april 2017: Stoofpotje van scampi, kokos en curry - Gegrilde steak met bloemkool op z’n Vlaams - Sabayon van de chef

Stoofpotje van scampi, kokos en curry

Benodigdheden 4 personen

  • 20 gepelde scampi’s
  • 250gr gesneden groenten / 2 wortelen / 1 rode paprika
  • Olijf olie/sambal
  • 1 Teentje look
  • 1dl kokosmelk ongezoet
  • 5 dl groenten bouillon
  • 1 eetlepel curry poeder
  • Soya scheuten
  • 1 limoen

Bereiding

  • Marineer de scampi’s in sambal’ olijf olie en een beetje limoensap
  • Bak de scampi’s kort aan en leg aan de kant
  • Bak de gesneden groenten aan samen met wat look
  • Bestrooi met curry en bevochtig  met groenten bouillon en kokosmelk.
  • Laat dit geheel wat inkoken
  • Voeg op het einde de scampi toe en kruid af
  • Dien op met een stuk stokbrood.

Gegrilde steak met bloemkool op z’n Vlaams

Ingredienten voor 4 personen

  • steaks 4   
  • bloemkool 1   
  • aardappelen 600   g
  • eieren (gekookt) 2   
  • bladpeterselie (gehakte) 1   el
  • boter 80   g
  • olijfolie   
  • peper   
  • zout   

Bereiding

  • Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze kort in licht gezouten water.
  • Kook de eieren hard
  • Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  • Smelt de boter, plet de gekookte eieren. Meng het eierkruim en de gesmolten boter met de bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Verhit een grillpan. Bestrijk de steaks met olijfolie en gril ze goudbruin en gaar naar smaak. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de steaks met de bloemkool en gekookte aardappelen.

Sabayon van de chef

Benodigdheden  4 personen

  • 4 eierdooiers
  • 4 eierdopjes suiker
  • 3 eierdopjes witte wijn
  • 1 dopjes safari
  • 1 ananas  geschild
  • 1 scheutje cointreau

Bereiding

Zet de pan op het vuur op gemiddelde stand
Doe de eierdooiers  de suiker en de witte wijn in een hoge brede steelpan met ronde randen
Klop met een garde in 8 vormschuim in het ei
Klop het mengsel eerst op het gemiddelde vuur zodat de warmte niet bruusk in het mengsel gaat want dan gaat het eigeel direct garen en krijg je een korrelige sabayon.
Eenmaal de warmte in het schuim zit zet je het vuur harder zodat het schuim zich vastzet.
De sabayon is klaar zodra je in de 8 vorm de onderkant van de pan ziet
Snij de geschilde ananas in schijven en bak hem lichtjes aan
Leg de ananas schijf op een bord en overgiet met de sabayon.